Home


Over Bakkerij Puur uit de Schuur


Bakkerij Puur uit de Schuur is een kleine bakkerij in Almere Haven in de wijk de Gouwen. 
Uit de schuur komt op zaterdagochtend vers brood. Van echte Franse baguettes tot stevig volkorendesembrood.

Verkoop gaat in principe op bestelling via een van de onderstaande webshops, de webshop is afhankelijk van waar of hoe je het brood wilt halen. 
 
Let op, ivm overlast naar de buurt probeer ik autoverkeer bij de schuur te vermijden. Kun je echt niet anders, parkeer dan aub ergens verderop in een parkeervak, of bij ons op de oprit, niet midden op straat, ook niet heel even :-). Alvast bedankt daarvoor.  


zaterdag 28 oktober

zaterdag 4 november

zaterdag 11 november 

zaterdag 18 november

zaterdag 25 november

Brood bestellen, hoe werkt het achter de schermen?


Het brood dat ik maak wordt veelal gemaakt met desem. Desem laat het deeg rijzen. Een desem moet een aantal keer gevoed worden met water en bloem om zodoende sterk te worden en genoeg rijskracht te krijgen, wanneer je op zaterdagochend brood haalt, ben ik op woensdag al begonnen met het voeden van de desem. 


Bestel je brood op zaterdag, dan moeten alle bestellingen uiterlijk donderdagavond binnen zijn. Donderdagavond doe ik alle voorbereidingen; de rozijnen en zaden worden geweekt, de olijven gemarineerd in kruiden en de desems krijgen hun laatste voeding.


Op vrijdagochtend draai ik alle degen. Hier begin ik om 5 uur mee en ben ik de hele dag mee bezig. Nadat de deegstukken zijn gevormd worden ze gekoeld, zodat ze op zaterdagochtend gebakken kunnen worden.

Op zaterdagochtend om 4 uur worden de deegstukken uit de koelkast gehaald en gebakken. Omdat ik alles op bestelling maak blijft er weinig brood over en hoeven we bijna nooit iets weg te gooien, dat is fijn. 


Pas als alle broden gebakken zijn en ingepakt zijn kan ik zien wat er over blijft voor de losse verkoop. Dit is meestal rond een uur of 10 klaar. 

Daarna gaan de croissantjes in de oven, deze bakken op een veel lagere temperatuur dan de rest van het brood en kunnen dus pas in de oven als deze een beetje afgekoeld is. 


Je begrijpt dus dat het fijn is als je op tijd je bestelling doorgeeft. Alvast bedankt! 

Keuringinsdienst van Waarden

Afgelopen lente was ik te zien bij de Keuringsdienst van Waarden over Meergranen. Wat is dat nu eigenlijk? Wat is meer? En is meer altijd beter?

https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde/01-04-2021/KN_1725005

Bestellen

Wil je online bestellen? Dit kan voor brood voor zaterdag tot Donderdagavond.

Voor brood op vrijdag is het is de uiterlijke besteltijd woensdagavond.


Daarna bestel je voor volgende week

Te laat maar wil je toch graag brood? Ik maak altijd wat extra, stuur me even een berichtje als je nog iets wilt. Meestal is het geen probleem! Liever appen dan bellen. 

Whatsapp

Elke week op woensdagavond stuur ik via een Whatsapp een nieuwsbrief over de weekspecial en een herinnering om te bestellen.

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen, stuur mij dan een app en sla mijn nummer op in je telefoon, dan zorg ik dat je op de lijst komt!

in 2015 was ik ook al eens bij de Keuringsdienst van Waarden, toen werkte ik nog bij de Gebroeders Niemeijer, waar ik leerde om met zuurdesem te werken

Hieronder 2 filmpjes van Omroep Flevoland over Bakkerij Puur uit de Schuur 

Bakkerij Puur uit de Schuur bakt op zaterdag lekker brood in Almere Haven.


Verkoop gaat alleen op bestelling!

Om te bestellen, bezoek je de webshop