Speculaas deeg maken
Maak de koekjes
Haal het deeg uit de koelkast en laat het even op kamertemperatuur komen. Werk het deeg dan door met de hand zodat het soepel is.
Moppen:
Rol een pil van 2cm doorsnede van het deeg (gebruik wat stuifbloem op je werkblad) en snijdt er gelijke stukjes van. Leg deze rondjes met wat tussenruimte op de bakplaat.
Koekjes:
Rol het deeg uit tot gewenste dikte (2-3mm) en steek er met een steker koekjes uit. Leg ze op een bakplaat.
Bak de speculaas af op 160 graden hete lucht in ongeveer 20 minuten. Tip: zet de timer eerst op 15 min en check even of ze al goed zijn. Koekjes zijn goed als je er met een vinger op drukt en ze terugveren.
Contact
Tim van Dalen
tim@bakkerijpuuruitdeschuur.nl
Telefoon/Whatsapp 0611882734
Almere
NL40 INGB 0007 3058 25 tav. Broodbakkerij Tim
Openingstijden
Meestal op zaterdag en soms op vrijdag